Eindelijk weer op reis: Essaouira. - Reisverslag uit Marrakesh, Marokko van hannyonthemove1 - WaarBenJij.nu Eindelijk weer op reis: Essaouira. - Reisverslag uit Marrakesh, Marokko van hannyonthemove1 - WaarBenJij.nu

Eindelijk weer op reis: Essaouira.

Door: hannyonthemove

Blijf op de hoogte en volg

03 Januari 2011 | Marokko, Marrakesh

Vandaag heel vroeg opgestaan, met Pim (Ingrid) en Bobby uit de buurt van Glenneagles op pad naar de kuststad Essaouira, ooit door de Portugezen gesticht als factorij. Onderweg ernaartoe zijn we o.a. gestopt bij een vrouwencooperatie waar ik amandelolie met veel omega 3 en omega 6 gekocht hebt, heel goed voor mijn vrije radicalen aldus Pim, gelijk ook gezichts dagcreme gekocht omdat het zo goed is (korting meegerekend 540DH en maar klagen vaak een ATM nodig te hebben)! Ach en zeker bij een cooperatie van gescheiden vrouwen mag je wat meer uitgeven, kreeg zelfs tien procent korting! Essaouira zelf is een zeer charmant stadje; een stuk rustiger dan Marrakech, heb er oa een grote boodschappentas gekocht voor mijn Marokkopromotie (staat vol met namen van steden in dit land), leuke stickers, een fantastische shawl gewoon voor mezelf én een leuk souvenir voor Annet in Zenderen. We hebben er in een visrestaurant gegeten, waar een brutale meeuw zelfs een sardine zo van het bord van een Franse vrouw wegkaapte...De vissershaven bekeken; stalletjes met visverkopers op de gevoelige plaat vastgelegd, al wilden een aantal mannen persé niet in mijn serie belanden. In het busje kwam ik al snel aan de praat met de horecamanager van de Amsterdamarena die met zijn (niet-Nederlands sprekende vrouw) op vakantie is. Hij vertelde oa dat de salarissen van Marokkaanse politiemensen is verdubbeld tot 700 euro p.mnd., als ze dan nog corrupt zijn worden ze subiet ontslagen. Na thuiskomst hebben we met zijn drieen gegeten in het voormalige Japanse restaurant, ook de Schotten waren er zeer over te spreken; we hebben drie flessen Sahara reserve gedronken plus twee potjes Marokkaanse thee en dat alles met overheerlijke entrecot en een peche melba na. Ook het personeel heeft genoten van de Arabische muziek op mijn mp3-speler. Ben benieuwd naar morgen, zal iets van een rustdag moeten gaan worden, inch allah! Groetjes aan een ieder in Nederland, morgen wordt het hier in elk geval minimaal twee en twintig graden :)

• 04 Januari 2011 - 09:56

Hanny:

Bobby en Pim hebben me uitgenodigd om samen met hen het koninklijk paleis te bezoeken; rond een uur ben ik uitgenodigd bij de kruidenboer om samen met hem bij zijn moeder thuis te gaan eten.. later meer van hannyonthemove!

• 05 Januari 2011 - 16:44

Frank Konings:

Beste Hanny,

Dat van die Portugese factorij is helemaal nieuw voor mij (rijmt nog ook). Dat was dus het prille begin van het Europese handelskolonialisme.

hartelijke groet
    Mariska en Frank

• 05 Januari 2011 - 23:04

Hanny:

De architectuur van de fortificaties in Essaouira was overduidelijk Portugees, ik heb soortgelijke bastions in bv Belem gezien en in de Algarve; de kanonnen in de Marokkaanse kuststad stonden allemaal op de oceaan gericht. Inderdaad het prille begin van het handelskolonialisme was duidelijk herkenbaar, goed opgemerkt en een open invitatie om weer eens samen een diaselectie te bekijken, film 10 is inmiddels volgeschoten.