Dinsdag lekker op eigen kracht met zonsondergang.. - Reisverslag uit Marrakesh, Marokko van hannyonthemove1 - WaarBenJij.nu Dinsdag lekker op eigen kracht met zonsondergang.. - Reisverslag uit Marrakesh, Marokko van hannyonthemove1 - WaarBenJij.nu

Dinsdag lekker op eigen kracht met zonsondergang..

Door: hannyonthemove

Blijf op de hoogte en volg

03 Januari 2012 | Marokko, Marrakesh

Zit weer achter een niet-qwerty toetsenbord zal thuis ontwenningsverschijnselen gaan vertonen... Vanmorgen op mijn gemak ontbeten met op verzoek een 5 minuten eitje. Naar de winkel van Redouane en Zacharis gelopen edoch Redouane was er niet. Ben ook nog vergeten te vertellen dat ik gisteravond in Monriad Brahim op bezoek heb gehad. Ik ken hem van hotel Dellarosa ook in Marrkech maar dan in Gueliz de ville nouvelle een jaar geleden. Onder het genot van een goede rode Mekneswijn stukjes classe royal uit de Beemster van mijn favoriete kaasboer uit Waalwijk, wat klinkt dat trouwens ver weg weg... cashewnoten van Klijn cq A. Heyn met honing, met de plaatjes tot dusver gemaakt op mijn Nikon d700 hebben we gezellig in de receptieruimte bij gekletst. Hij zou me nog een smsje sturen is echter niet gebeurd. Dat gaf mij de vrije hand zogezegd om alleen naar het Bahiapaleis te lopen vlakbij Monriad trouwens. En wie kom ik daar tegen, ja hoor, Idris uit Agadir hij was er met een grote groep toeristen bezig met een rondleiding..Aardige toeristen hebben mij in het Bahiapaleis ook gefotografeerd. Daarna heb ik een taxi genomen naar de Bab Agneau die ik vorig jaar heb gemist, vlakbij die asociaal dure centre artisanal waar ze me echt een poot wisten uit te draaien....Sannie heeft die ketting gezien en ik hoop nog steeds dat ze hem voor mij een keer inch allah opnieuw kan rijgen... Afijn heb lekker geluncht op het bekende terras vlakbij de ingang van de Saadische graven, die ik daarna heb gezien en vastgelegd met behulp van de nieuwe camera. De vrouw die me de lunch bracht op het zonneterras herkende me nog van een jaar geleden! Toen een taxi genomen naar de Majorelle gardens met de fraaie tuinarchitectuur en het markante indigohuis war Yves Saint Laurent tot 2008 regelmatig heeft vertoefd. Blijft een leuke afwisseling voor de hectiek van de soek en de trekpleisters in Marrakech waar het vaak krioelt van de mensen. Taxi heeft me daarna terug gebracht naar het place Jemaa el Fna wat ook wel verzameling opgespieste criminelen of ter dood veroordeelden betekent. Daar heb ik totaan Cafe de France eens een calesh genomen voor 50DH. Vanaf het terras ook de zonsondergang kunnen vastleggen; een vrouw en ober herkenden mij notabene van een jaar geleden...Heb in de buurt van Monriad gegeten voor 95DH en heb nog wat lekkere geurtjes gekocht. Groetjes aan jullie allen van Hanny onthemove morgen weer per expresbus terug naar Agadir inch allah.

• 03 Januari 2012 - 21:15

Wilhelmien:

het was wel weer een drukke dag he
    dat de mensen jou nog weer kennen heb jij vast veel indruk gemaakt op hen de eerste verslagen gaan waarschijnlijk morgen naar je vader groetjes vanuit een stormachtige twente doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

• 04 Januari 2012 - 17:48

Harrie:

Groetjes vanuit een winderig Brabant.
    Harrie

• 04 Januari 2012 - 22:05

Hanny:

Ben vanavond vanuit Marrakech weer terug gereisd naar Agadir met een Supratour bus heel luxe voor zo,n tien euro ruim drie uur over een niewe autosnelweg! Heel veel gedaan, veel gelopen in Marrakech en natuurlijk zoals het hoort regelmatig afgezet bij de aanschaf van spulletjes... maar ja dat hoort erbij zullen we maar zeggen! Dir is even een korte update vanuit hotel Atlantic petit morgen inch 'allah een uitgebreider reisverslag want hier in het businesscenter van mijn hotel kan ik niet inloggen... Bedankt Willemien en Harrie vanuit een absoluut wolkenloos Marokko, waar ik morgen ga inpluggen op zonnen, zonnen en zonnen.... Zouden jullie ook doen toch zo'n laatste vakantiedag???

• 04 Januari 2012 - 22:26

Hanny:

Wat fantastisch Jeannetdat je met Erwin toch nog even weggaat belangrijkvoor jullie allebei! Heb voor jou een souveniertje in Marrakech gekocht en ik heb zelfs het gat in het wegdek op de foto vastgelegd waar ik de eerste avond gevallen ben... Heb er alleen wat gevoelige knieschijfjes aan over gehouden... Morgen ingeplugd op zon, zon en nog meer zon.....

• 05 Januari 2012 - 10:22

Frank Konings:

Beste Hanny,

Geniet nog maar even van het wolkenloze Marokko. In Noord-Nederland dreigt op verscheidene plaatsen overstroming en er komt nog veel meer regen en wind aan !

hartelijke groet
    Mariska en Frank

• 22 Januari 2012 - 20:23

Jannigje Gerritzen:

Ziet er allemaal prachtig uit! Vooral dat serviesje. Dat heb je toch wel íets van meegenomen?