Door: hannyonthemove

Blijf op de hoogte en volg

17 Juli 2012 | Sri Lanka, Negombo

Vanmorgen lekker ontbijtje oa rode biet, om 8u vertrek eerst naar vissersboten die letterlijk aan land getrokken moeten worden. Ook visafslag bezicht red snapper gefotografeerd kost zo'n 1500 roepie aldus Kingsley onze Sri Lankaanse gids die uit de regio Kandy komt en ook aardige Chinese dames uit Kunming ontmoet die gaven mij wat goede zonnecrene voor mijn gezicht. RK kathedraal bezocht ook mooie Mariakapel, heb er wat parafenalia gekocht ook voor Antoon en pastor Dorsers. Tinbewerker met zijn zoon vastgelegd, kom daar zo op terug....
Hoi Wim en Guido jullie vragen kwamen te laat ben vanmorgen op de vismarkt geweest, heb nu seelfish gegeteb in goed restaurant morgen olifantenweeshuis zie programma bij koning aap..
Warme groet vanuit Negombo Wim ik heb op de canaltour ook birds gespot!en heb al sieraden gekocht ringen met blauwe steen citrien amethist like that...Kingsley had gezegd daarmee te wachten tot we in Kandy zijn, maar ja dat zal hij wel zeggen met het oog op zijn eigen provisie (die dan wel met de chauffeur en diens assistent gedeeld moet worden).

• 17 Juli 2012 - 12:01

Wimmetwo:

lieve Hanny,ik hoop dat je de fishmarket en andere zeken in negombo interessant hebt gevonden.Helaas elkaar niet meer gezien voor jouw vakantie.heb je overigens mijn vriend benard (gids op het strand fish market)ontmoet.Overigens mooie foto dutch channel!Guido wil hier zijn toekomstige woning naast bouwen.Groetjes en veel reisplezier,en blijf van de arakatak af,wim

• 17 Juli 2012 - 22:45

Mariskaogfrank:

hi, dit zal de laatste keer zijn, dat ik vanuit onze studeerkamer reageer, want het is half een 's nachts geweest, nog een wasje draaien en dan naar bed, morgen pakken en laatste vakantiestress en donderdag bye bye. Bij jou wordt het alweer licht, neem ik aan? Fijne foto zo'n canal, ik neem aan dat het nog een fotoboek wordt. Wat fijn, zo'n eerste dag relaxen, tis altijd even wennen, he, temperatuur, zoiets raars als ZON en andere tijd, geuren en smaken. Heb je je vriendin al gemaild, dat je er bent? Kus voor nou, ook van frank, maar die ligt al in 't koffertje
    Mariska

• 19 Juli 2012 - 20:11

Tineke En Wim:

Hallo Hanny,
    Uit alles blijkt dat je een heel leuke reis hebt daar in Shri Lanka. We zijn erg benieuwd naar foto's van de "gespotte vogels". Zo te zien heb je het ook culinair goed naar je zin. Het is opvallend dat de bouwwerken uit de VOC-tijd er nog steeds heel goed uitzien, geen wonder dan men vandaag de dag nog wel eens aan de VOC-mentaliteit refereert!!

Groeten
    Tineke en Wim

Verslag uit: Sri Lanka, Negombo

Sri Lanka... the Pearl of the Indian Ocean!

Nadat ik op Malta Sinthu een Tamil jongedame uit Colombo die voor HSBC-bank werkt, heb ontmoet ga ik deze zomer op vakantie naar Sri Lanka. Wordt voor het eerst een reis met Koning Aap; een logische stap want Sawadee met de lokale gids vorig jaar was niet zo'n succes, Tamil Nadu in India vond ik heel bijzonder dus Sri Lanka is wel een logische vervolg bestemming. Ook daar moet het eten goed zijn, lekkere chicken tandoori eventueel als sizler, zoals in restaurant Shivas in St. Julians op Malta, overheerlijke padaan en beryani rijst een lekkere rode wijn erbij: niets mis mee toch? Ja een lekkere thee ook niets mis mee, na de theeplantages en specerijentuinen in zuid-India tezamen met de backwaters laat ik me dit jaar op Sri Lanka ook eens verrassen! Samen met Sinthu probeer ik vier dagen extra verblijf in Colombo te regelen, lekker chillen op het eind van de reis om alleen weer terug te vliegen via Doha en Londen naar Amsterdam, de voorpret kan weer beginnen (al ben ik nog nooit zo laat met boeken geweest...). Groetjes van Hannyonthemove....morgen even naar Bornerbroek mijn vader opzoeken.