Colombo op de zondag

Blijf op de hoogte en volg

05 Augustus 2012 | Sri Lanka, Mount Lavinia

Vanmorgen na het vegetarisch ontbijt dus met eitje sunny side up met tomaatstukjes wat uitjes zeezout plus peper want met 80% luchtvochtigheid en zon 35gr blijf je kolossaaal zweten..eerst naar een hindutempel binnen op sokken daarna tamilontbijt voor haar sinaasappelsap voor mij (zit dit op mijn samsung te typen...). Door naar een shoppingmall wat souveniers gekocht plus 2 t shirts voor zo'n 14euro waarmee ik zelfs een straathondenproject steun! Daarna terug naar Palm Beach hotel om te proberen hier maar twee nachten te blijven dan door naar Negombo. Maar misschien is het gewoon beter hier te blijven de plaatselijke agent doet moeilijk want er loopt een vier nachten reservering. Afjjn ik heb Sindhu en Argentini haar Tamil vriendin en mezelf uitgenodigd op twee club sandwiches in het luxueuse Mt Lavinia hotel 5* daarna naar de st. Antonius van Padua kerk waar zelfs wat relikwien van deze heilige zijn! Door naar een wezenproject in Colombo wijk 4. Sindhu heeft gebak koekjes en chocomelk voor de 20 jonge weesjes gekocht en dat viel in zeer goede aarde. Ik heb veel foto's gemaakt ook in close up.er waren zelfs een paar kinderen die graag door mij werden opgetild en de me mama noemden! Heb er een donatie achter gelaten. Ook een meer met tempel geschonken door een Burmees en een grote boeddhistidche tempel van buiten gefotografeerd. Zit nu lekker met een Californische rode wijn in de wifi zone bij de frontdesk. Tamils hebben hier grote problemen ze worden serieus gediscrimineerd gemarginaliseerd waarover morgen meer!!

• 05 Augustus 2012 - 23:09

Wilhelmien:

hoi hanny wat een boeiende verhalen ji weet wel welke reizen je moet boeken [ervaring he]
    ik hoop dat je nog vele mooie dagen hebt en er nog heel wat te beleven valt hier is alles oke [ook met jou vader]
    groetjes ook van gerrit

• 06 Augustus 2012 - 07:18

Hoi Willemien dankjewel voor je snelle reactie ik geef mjjn rechterknie vandaag meer rust... Liefs vanaf Sri Lanka!!!

• 06 Augustus 2012 - 09:25

Een Tamil meneer die werkt in mijn hotel wil mijn rechterbeen wel masseren...kan niet zwemmen zal nog wel even duren met die knie rechts...maar old amsterdam kaas lusten ze in het hotel bijna allemaal..
    Enkele moslims uitgezonderd want voor hen id het ramadan"

• 06 Augustus 2012 - 20:27

Frank Konings:

Beste Hanny,

Zo te zien geniet je met volle teugen. Wij proberen er hier in Alaska het beste van te maken. De afgelopen dagen zijn we zover mogelijk naar het noorden gereden, naar het oude goodzokersstadje Wiseman, zo,n 100 km. te norrden van de poolcirkel. Nu terug in Fairbanks. Gisteren voor het eerst een beetje echte duisternis en meteen een aarzelend begin van noorderlicht te zien. Het weer knapt op, het is onbewolkt, dus wie weet wat voor schouwspel de komende nachten brengt.

Hartelijke groeten
    Mariska en Frank

• 06 Augustus 2012 - 21:11

Sannie:

Als die Tamil meneer goed kan masseren ,breng dan voor mij ook wat trucjes mee!
    Goed kijken dus! Maar serieus: Geniet zoveel je kunt en rust op tijd!
    Hartelijke groeten,van mij en Jan

Verslag uit: Sri Lanka, Mount Lavinia

Sri Lanka... the Pearl of the Indian Ocean!

Nadat ik op Malta Sinthu een Tamil jongedame uit Colombo die voor HSBC-bank werkt, heb ontmoet ga ik deze zomer op vakantie naar Sri Lanka. Wordt voor het eerst een reis met Koning Aap; een logische stap want Sawadee met de lokale gids vorig jaar was niet zo'n succes, Tamil Nadu in India vond ik heel bijzonder dus Sri Lanka is wel een logische vervolg bestemming. Ook daar moet het eten goed zijn, lekkere chicken tandoori eventueel als sizler, zoals in restaurant Shivas in St. Julians op Malta, overheerlijke padaan en beryani rijst een lekkere rode wijn erbij: niets mis mee toch? Ja een lekkere thee ook niets mis mee, na de theeplantages en specerijentuinen in zuid-India tezamen met de backwaters laat ik me dit jaar op Sri Lanka ook eens verrassen! Samen met Sinthu probeer ik vier dagen extra verblijf in Colombo te regelen, lekker chillen op het eind van de reis om alleen weer terug te vliegen via Doha en Londen naar Amsterdam, de voorpret kan weer beginnen (al ben ik nog nooit zo laat met boeken geweest...). Groetjes van Hannyonthemove....morgen even naar Bornerbroek mijn vader opzoeken.