dag na Yala nationaal park

Blijf op de hoogte en volg

29 Juli 2012 | Sri Lanka, Galle

Gistermorgen vertrokken uit een heel goed hotel met een fantastisch restaurant kreeg van een dame in fraaie sari haar speldje omdat het zo goed past bij mijn paarse in India gemaakte linnen bloes! We hadden geen lange reisdag maar zijn wel afgedaald naar de vochtig hete kustvlakte. Tijdens die afdaling hebben we een fraaie waterval kunnen vastleggen en daar heb ik voor 300 roepie een man gelukkig gemaakt door wat stenen te kopen oa een steentje met piepkleine toermalijntjes! Hij ook blij...dit verslagje maak ik nu op mijn mobieltje wat een uitvinding...wifi! Daarna naar de hoogste in graniet uitgehouwen prekende Boeddha bij de wandeling terug kwam er een hele groep boeddhistische monniken aanlopen fraai voor de serie hoop ik! In Nuwara Eliya heb ik in een boetiek van het Grand hotel kunnen zien dat de fotos netjes op de kaart van de Nikon worden opgeslagen want na de val bij de plattelandswandeling kan ik ze niet meer terug zien...een hele geruststelling dus. Gistermiddag per safari-jeep zo'n 4 uur weg geweest naa rYala nationaal park waar we veel vogels o.a. maraboets en ooievaairs, Brahmaanse wauwen, mangoesten, olifanten, krokodillen en gazellen hebben gezien! Ook een tsunami monument aan de kust bezocht verschrikkelijk confronterend als je de beelden van de tsunami kerst 2004 nog kent. Morgen staat ons volgende hotel in de plaats waar die trein ontspoorde. Misschien kan Renate de plaats van het holland weeshuis nog eens in een reactie verwerken internet access is hier niet ideaal en ik had thuis geen printje meer gemaakt. SRI LANKA is inderdaad om verliefd op te worden! Mijn vader weet inmiddels dat ik llelijk gevallen ben, hij zelf ook hoorde ik met twee hechtingen onder zijn neus...Vandaag heb ik een echte vakantiedag even geen tempel maar een goed boek, voor mijn rechterknie ook goed denk ik want met de cataflam en omeprazol 20mg 1e 50mg doe ik misschien toch iets meer dan ideaal te noemen is. Ook de brace van Oppo uit de VS bewijst goede diensten die gaat alleen af om te kunnen douchen...groetjes aan jullie allemaal en aan Wim, Marion en kids in het bijzonder. OOK Gerrit en Willemien niet te vergeten, Harrie en Dymph, Frank en Maris Cor en Nell Boudewijn Jan en Sannie warme groetjes van Hannyonthemove met beperkingen zuidoost kust Sri Lanka :)

• 29 Juli 2012 - 11:33

Sannie -Jan:

Goeie morgen (hier) Hanny,
    Gelukkig functioneert jouw knie weer aardig en zijn jouw fotos veilig opgeslagen!
    Met al dat mooi's wat je op deze reis tegen komt, is dat toch erg belangrijk.
    Jan en Ik wensen jou nog heel veel mooi's.

• 29 Juli 2012 - 11:58

Harrie:

Hoi Hanny,

Dank voor je groet uit Sri Lanka.
    Wij zijn erg beniewd naar je spannende verhalen en foto's.

Harrie en Dymph

• 29 Juli 2012 - 13:45

Renate:

Hoi Hanny,

Het Somawathi Holland House of Hope, Sri Udayamitta Nahimi Mawatha,
    Idankissa Road, Harumalgoda, Habaraduwa, Sri Lanka. Dit is in de heuvels bij Kogalla
    Zie ook www.weeshuissrilanka.nl bij contact en bezoek.
    Ma en vr van 11.pp tot 13.00 uur
    Wo en za van 14.00 tot 16.00 uur

Geen cadeautjes os snoep aan kids geven, mag wel meenemen, maar dan aan de leiding gwven.

Veel plezier nog in ons geliefde Sri Lanka.
    Renate

• 30 Juli 2012 - 10:52

Mariska:

Hai, die Hannie, meidje, meidje, alweer aan het vallen en dat nog wel bij het wassen van een blouse- de laatste blousewas hoop ik tijdens je vakantie: zijn er geen wassers in Sri Lanka, die dat tegen betaling voor je doen? Wij hebben na Memphis geen internet access meer gehad, we zijn nu terug in Glennallen na een tocht door Wrangell /St. Elias Wilderness, een gebied zo groot als Nederland met maar een dust en gravelroad access en het laatste stuk niet eens meer per auto: slechts een voetgangersbrug naar McCarthy en Kennicott, de mensen willen daar geen autos en toeristen, wel het geld van touristen, er gaan wel kleine Cessnatjes en zo heen, die ook over Mnt. Wrangell en de Kennicot Glacier vliegen: weer viel tegen, dus dat ging niet, toch erg de moeite waard: Frank moet het met jou eens ernstig over de vulkanen hebben, want hij blijft maar zeggen dat je geen shield en stratovulkanen bij elkaar kunt hebben: Wrangell is blijkbaar een schildvulkaan, maar een andere berg is weer zo'n klassieke vulkaan, vlgs de info, en dat kan dus niet vlgs Frank;we hebben ook weer op de Matanuska rondgebanjerd. mijn meest geliefde gletsjer en zo mooi: zum Gl"uck was het container hotelletje Long Riffle niet helemaal bezet( 6 bunker-kamers, maar wel met badje en hot water) en herinneringen van zo'n tien jaar geleden-toen we ook bij de Matanuska waren kwamen boven: waw! Gaan na vandaag richting Tok en dan Fairbanks en God willing Denali (deleten kan niet op dit toetsenbord, dus die V vlecht ik erin!) Via Anchorage- blijft een vieze dumpstad, niets veranderd in tien jaar gaan we dan naar Toronto en blijven een paar dagen in Cambridge Ontario,voordat we weer heives gaan. Voor nou : let een beetje op je onderste ledematen, camera beschadigd is tot daar aan toe, maar bot of Gelenk beschadigd is niet fijn: geniet van je reis en tot mailens, sterkte ook voor je vader- met hechtingen onder neus: ocharm
    Liefs van Frank en Mariska, ga nu slapen trusten

• 09 September 2012 - 19:29

Anneke Schuil:

Beste Harry ,

Kun je mij de naam geven van het heel goed hotel met een fantastisch restaurant in de omgeving van het Yala Park.

Bij voorbaat dank,

Met vriendelijke groet,

Anneke Schuil

• 09 September 2012 - 19:44

Hanny:

He die Anneke, ik ken je niet! Zit jij nu in Sri Lanka? Je hebt mijn naam blijkbaar ook niet mee gekregen, dus .... wat moet ik met jouw vraag?

Verslag uit: Sri Lanka, Galle

Sri Lanka... the Pearl of the Indian Ocean!

Nadat ik op Malta Sinthu een Tamil jongedame uit Colombo die voor HSBC-bank werkt, heb ontmoet ga ik deze zomer op vakantie naar Sri Lanka. Wordt voor het eerst een reis met Koning Aap; een logische stap want Sawadee met de lokale gids vorig jaar was niet zo'n succes, Tamil Nadu in India vond ik heel bijzonder dus Sri Lanka is wel een logische vervolg bestemming. Ook daar moet het eten goed zijn, lekkere chicken tandoori eventueel als sizler, zoals in restaurant Shivas in St. Julians op Malta, overheerlijke padaan en beryani rijst een lekkere rode wijn erbij: niets mis mee toch? Ja een lekkere thee ook niets mis mee, na de theeplantages en specerijentuinen in zuid-India tezamen met de backwaters laat ik me dit jaar op Sri Lanka ook eens verrassen! Samen met Sinthu probeer ik vier dagen extra verblijf in Colombo te regelen, lekker chillen op het eind van de reis om alleen weer terug te vliegen via Doha en Londen naar Amsterdam, de voorpret kan weer beginnen (al ben ik nog nooit zo laat met boeken geweest...). Groetjes van Hannyonthemove....morgen even naar Bornerbroek mijn vader opzoeken.