Bericht na Vina del Mar
Door: hannyonthemove
Blijf op de hoogte en volg
05 Augustus 2007 | ,
Vandaag met Hector, un Chileño authentico, gisteren leren kennen in een fotowinkel downtown naar Vina del Mar gereisd met een heuse Pullman Bus, twee klassen minimaal beter dan Tur Bus naar Vina del Mar op zo´n 150 km van Santiago. Hij was inderdaad om 8.50u bij Hotel Lira, gaf me een doos Vizzio-chocola als kadootje: heel attent! Dat zijn voor mensen die nog niet in Chili zijn geweest, overheerlijke Chileense M&M's van betere chocola en veel betere vulling... Met de metro vertrokken naar de busterminal, uiteindelijk heb ik gewoon de bustickets betaald, 3600peso pp heen en 2200 peso pp voor de reis terug. Na zo´n twee uur kwamen we aan op de busterminal in Vina del Mar, hoe toevallig de Cubaanse coach van het Chileense zwemteam voor de Beyijng olympische spelen, die ik twee dagen terug in de Tur Bus vanuit La Serena een paar Boliviaanse doppinda´s gegeven had en die Van den Hoogenband ook nog eens persoonlijk kent, zat in een andere bus natuurlijk van de vermaledijde firma Tur Bus, ook onderweg naar Valparaiso, we hebben efkes naar elkaar gezwaaid: el mondo es pecenia! In Vina del Mar hebben we op de plaza de Armas een paar gedenkstenen van de Chileense indegenos (Mapuchos) gezien en gefotografeerd, ook een aantal indigenos arboles (boomsoorten) uit Chili. Flinke wandeling gemaakt langs indrukwekkende condomineas (urban villas) en hoppa naar het casino (niet bezocht), langs het kasteel, waar de nieuwe presidente Bachelet ook wel eens vertoeft, zeeleeuwen bij de branding aan het vissen gezien (al vlogen de pelikanen met de buit weg) naar Sheraton, een 5 sterren hotel, waar we op het terras een pisco sour met pinda´s en rozijnen hebben genuttig (eerste keer dat Hector van 28 jaar in zo´n hotel is geweest) voor totaal van 7000 peso (o ja 515 peso is maso meno een Amerikaanse dollar, misschien wel aardig te vermelden dat het minimumloon hier op 300 dollar per maand ligt, hij verdient 400 per maand, waarvan 12% naar pensioen en 7% naar gezondheidszorg gaat). Okidoki, bus genomen naar restaurant om toch echt mijn lekkerste vis ooit te eten met gekookte aardappel en Chileense salade, oke met vina tinto Chileño om het passend af te sluiten. Rond 16.00u weer per Pullman bus terug naar de vallei die tussen de Coastal Range en Cordilleras de los Andes ligt, drie verschillende metrolijnen gebruikt om uit te komen bij de Plaza de Armas, om vlakbij de fotozaak van Hector nog een koffie te kunnen drinken. Hij was blij met mijn smileysleutelhanger, Boliviaanse doppinda´s en idem dito Pringles. Die vindt hij sowieso lekker, want een tandarts in Vina del Mar had de tekst vertaald op de linnentas "weetjijalwatjewilt.nl"en toen had hij gelijk de doos Pringles uit de linnentas gepakt! Hector hielp mij een taxi te kunnen nemen naar het overheerlijke restaurant Como Agua para Chocolate, waar ik precies op tijd aankwam voor het laatste groepseten, helemaal in stijl: een drankje vooraf van Summum (voor mij een kai piriñha), lomo con passion met een fles Concha y Toro Merlot 2006 (9300 peso) en als toetje fruit met warme chocola, whoow: gracias a la vida! Heb ook met Lili de eigenaresse van dit restaurant gepraat, zij wordt morgen vijftig: feliz comple año en is het niet zo dat ¿het leven bij 50 años begint? Goed hier laat ik het voor vandaag ff bij, na zo´n indrukwekkende dag con uno Chileño muy sincero y muy sympatico la noche con mucho horas of sleep es importante tambien!!