Net voordat we de echte zandbak induiken.
Door: hannyonthemove
Blijf op de hoogte en volg
22 December 2009 | Libië, Tripoli
Beste vrienden in het koude Nederland. Nog even een kort berichtje voordat we morgen 600km diep het zuiden induiken (de details van onze route zijn te volgen op de site www.sawadee.nl). Vanmorgen zijn we begonnen in het nationaal museum, waar de jeep en de VW-kever van nmr. himself te bewonderen zijn, sinds 1 sept. j.l. is hij al 40 jaar aan het bewind. Als tekst staat er zelfs bij dat de revolutie voor de middenweg van de kolonel ter meerdere glorie van de hele mensheid dient. Verder zijn er beelden uit Leptis Magna en Sabratha te bewonderen. Nou Wim L.M. is een zo groot opgravingsterrein, ik heb al heel wat aan Griekse en Romeinse puinhopen gezien, maar deze site 120km ten zuidoosten van Tripoli slaat werkelijk alles... Daarna zijn we de medina ingedoken, hebben er een lekker terras bezocht met onbeschoft lekkere vruchtensapjes en Italiaanse koffie. Ik ben vandaag alleen maar vriendelijke Libiers tegen gekomen, eentje gaf me een lift terug naar het hotel (ik had te weinig filmpjes meegenomen), een andere man bood spontaan zijn mobieltje aan om mijn vader even te kunnen bellen. Het eten is hier heel goed, vanavond heb ik zelfs een snackbar aan het Groene Plein lekker gegeten. Morgenvroeg vertrekken we al om 7.00u 's morgens, dus het is tijd om de spullen te pakken. Verder ben ik vandaag naar het Corinthia hotel geweest, the best in town, maar aangezien de presidenten van Benin en Kenya op bezoek waren kon ik niet met de lift naar boven om overzichtsdia's te maken. In een uithoek van de medina kwam ik wel vriendelijke mensen on the move uit Ghana, Eritrea, Niger en Ivoorkust tegen. Wegens het restrictieve migratiebeleid van ook Italie zijn veel migranten hier gestrand... Daar word ik dus niet vrolijk van, wellicht hebben jullie ook de BBC of Canvas documentaire gezien over deze nieuwe migratiestroom. Afijn tot 2 januari is het noodgedwongen radiostilte, verder zuidelijk in Libie verwacht ik geen toegang tot internet meer te hebben. Ik wens jullie fijne sfeervolle kerstdagen en een gezegende jaarwisseling!! Groetjes van Hannyonthemove, op dit moment nog in Tripoli.