Domenical 1

Door: hannyonthemove

Blijf op de hoogte en volg

09 Augustus 2009 | Costa Rica, San José

Hannyonthemove was even uit de lucht, dit vanwege een verblijf van drie nachten in het nationale park Corcovado, alwaar ik alleen een schitterende tentaccomodatie had op palen. Aan de achterkant van het huisje was de badruimte met douche met als kop een kokosnoot. Internetten kon alleen op een moeilijk werkende laptop voor tien Amerikaanse flapjes per 30 min, maar het was prettig even contact te hebben met de assistente van de tandarts.
Corcovado is een groot primair tropisch regenwoud en je betaalt er 10 US $ entree. De tweede dag heb ik er samen met mensen uit de groep een vier uur durende wandeling gemaakt totaan de rivier. We hebben er veel capucijneraapjes en neusbeertjes gezien, plus veel landkrabbetjes die vaak vliegensvlug weer in hun holletjes terug doken. Over het strand terug gelopen. Al die tijd was het geluid van een indrukwekkende Pacifische branding luid en duidelijk te horen. Wandelingen over het strand waren eigenlijk alleen mogelijk bij laagwater. Het keukenteam stond ook voor ons klaar om drie maaltijden op een dag te verzorgen, we hebben genoten van huevos, spaghetti, borritos, kip, rijst met zwarte bonen (de nationale kost hier in Costa Rica), pannekoekjes en overheerlijke toetjes. Ik heb zelfs een keer een grote vis gezien in een overslaande brandingsgolf! Anderen hebben zelfs een krokodil gezien in zee; tuurlijk heb ik ook vele ara's, toekans en grote zeevogels gezien (fregatvogels en pelikanen m.n., die laag over de golven scheerden). Al met al kun je je persoonlijk zweetrecord op dagbasis hier weer prima scherper stellen.
Verder heb ik uitgebreid gepraat met Zach en Holly uit Texas, een jong intelligent stel uit Texas, voor wie het maar vier uur vliegen naar San Jose was.
Op de laatste dag van ons verblijf in Corcovado stond er een 45 min. durende wandeling over het strand terug naar de opstapplaats voor de jeeps op het programma, de (gescheiden) grotere bagage ging met paard en wagen.
In Porto Jimenez had ik weer alleen een kamer, waarvan de badkamer uitkeek op mangrove, we hebben er zelfs een krokodil gezien, anderen zagen krabben langs het badkamerraam omhoog klimmen! Terug naar het vastland werden we met alle bagage gebracht met een snelle veerboot in zo'n drie kwartier. Onze chauffeur Luis was blij ons weer te zien, hij toert het liefst met Nederlanders, doet dat niet graag met mensen uit Etados Unidos (de VS).
Aangekomen in een restaurant in Domenical barstte er een geweldige tropische hoosbui los, nu zit ik met Merel op een kamer in hotel Rio Mar. Niet ver van een fantastisch Pacifisch strand waar je kunt surfen (niets voor mijn bovengemiddeld flexibele enkels). Er is morgen een mogelijkheid om voor 95 US $ van 6 tot 6 een walvistoer incl. snorkelen en lunch te maken, maar daarvoor is inmiddels in onze groep geen animo meer. Dan kun je nog een uur of vier met een kajak door het mangrovebos te drijven tegen 50 Am. flapjes, maar ja die geweldige regenbui van vanmiddag laat ook zo zijn sporen na. Kortom onze kamer ligt vlakbij een schitterend zwembad, er is een geweldige hoteltuin, waarin ook het nodige te bekijken en fotograferen is, met een goed boek erbij en een Tequila Sunrise of Pina Colada erbij ga ik morgen mijn intercontinentale horizonverbreding weer anderszins inkleuren. Groetjes aan jullie allen van Hanny vlakbij de Stille Oceaan, terwijl er nog een donderklap te horen is.

• 10 Augustus 2009 - 00:55

Hanny:

De manequinvogel is vrij klijn, hebben we compleet met nest gezien tijdens de wandeling in Rincon de la Vieja. Het mannetje maakt het vrouwtje het hof door achterwaarts te huppelen op een boomtak, deze vogel is dus de eigenlijke uitvinden van de "moonwalk", ik wist niet of ik dat voor het thuisfront al had vermeld. Verder hebben we een aantal gieren gespot: de zwarte gier, koningsgier en nog een andere soort. Er zijn ook motmotvogels te zien, familie van de quetzal! Je gaat ook naar Costa Rica om in een vrij klein land van een ongekende biodiversiteit te genieten. Is de Arenal een stratovulkaan, de Poas bij de hoofdstad San Jose is een calderavulkaan, die we jammergenoeg echter niet met Baobab bezoeken. In een plaatselijke krant las ik dat de ook door ons geronde Cerro de la Muerte veel landslides optreden (de hoogste pas daar haalt zo'n 3200m)!

• 10 Augustus 2009 - 18:14

Harrie:

Hoi Hanny,

We volgen je avonturen vanuit Waalwijk met een warme belangstelling.

Groetjes

Harrie en Dymph